Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Erotikavásár

Síkosítók fajtái és a használat oka

síkosító szer

Miért van szükség síkosítóra?

A behatoláshoz nem csak a férfinak, hanem a nőnek is izgalmi állapotba kell kerülnie, vagyis a hüvely falainak el kell ernyednie és a hüvelynek nedves váladékot kell termelnie, hogy a behatolás és az aktus zökkenőmentes legyen. A nedvesedés, gyakorlatilag egy természetes sikosító, hasonló a funkciója, mint a motorolajnak a dugattyúk esetében, vagyis a megfelelő kenést biztosítják, hogy az aktus kellemes élmény legyen és ne okozzon fájdalmat. A nedvesedés mértéke függ az izgalmi állapot szintjétől, a kortól (kor előrehaladtával egyre kevésbé lesz intenzív) ill. attól is, hogy a nő éppen hol tart a ciklusában. Az elején és a végén kevésbé indul el a természetes nedvesedés, míg az ovuláció közvetlen idején a legerőteljesebb. A síkosítókra akkor van szükség, ha a pár hölgy tagja nem nedvesedik kellőképpen, például egy hosszabbtávú kapcsolatban, ahol már kisebb izgalmat váltanak ki egymásból a párok, idősebb korban (akár 30 éves kor felett), de például méretbeli különbségek is okozhatják az intim síkosító szükségességét. Egy átlagosnál szűkebb hüvelynek már egy normál pénisz is problémát jelenthet, de egy normál hüvely is nehezebben fogad be egy átlag feletti 19-20 centiméteres péniszt. Síkosítót teljesen passzoló, fiatal párok is szoktak használni már akár a kapcsolatuk elején is, pusztán, hogy feldobják a szexuális együttlétet. Ilyen speciális síkosítók lehetnek a mentolos bizsergést okozó vagy kellemes melegség érzést okozó síkosítók. Az óvszerek fala kevésbé selymes, mint a pénisz bőrfelülete, így óvszer használat esetén is indokolt lehet vízbázisú síkosítók használata.

sikosito

Nők élete során gyakran előfordul átmeneti hüvelyszárazság, amikor sikosítókat használnak, a tartós hüvelyszárazság okai lehetnek például az antidepresszánsok, vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátló vagy éppen a fogamzást elősegítő tabletták, antibiotikumok, gombás fertőzések, méhnyálkahártya gyulladás, fekély elleni gyógyszerek, hisztaminok, de a legtöbb esetben pszichés is lehet, a szextől való félelem vagy ódzkodás.
 nedvesedés-sikosító

Mi termeli a természetes nedvességet a hüvelyben?

A Bartholine-mirgyek felelősek a hüvely természetes, sikamlósságát adó nedvesedésért. Ezeknek a mirigyeknek a nem megfelelő működése okozhat hüvelyszárazságot is. Ezek a mirgyek akár be is gyulladhatnak, ami egy rendkivül kellemetlen egészségügyi probléma.

Mit tehetünk a hüvelyszárazság ellen a síkosítókon túl?

A gyakori fertőtlenítő irrigálás, öblögetés is a nedvesedés ellen hat, de hogy egy triviális példát mondjunk a tisztálkodás hiánya is hüvelyszárazsághoz vezet. Ilyenkor ne síkosítókkal, pótoljuk az elmaradó nedvesedést, hanem inkább az okokat szüntessük meg. A síkosítót inkább a szexuális élet feldobására használjuk. Érdekesség, hogy a hüvelyt 16 mirigy váladéka tartja nedvesen illetve ezeknek a feladata a hüvely falának tisztán tartása és mosása. (eltávolítják a szennyeződéseket, mentruációs vér maradékát stb) Természetesen a tisztán tartás mellett fő feladatuk az aktusra való felkészítése a női nemi szervnek.

Hogyan használjuk a síkosítókat?

Először ne szexuális aktus esetén használjuk, hanem mikor egyedül vagyunk. Javasoljuk többfajta, kisebb kiszerelés megvásárlását, hogy ki tudjuk tapasztalni, melyik számunkra a legmegfelelőbb. Ahány ember annyi megoldás, van akinek a víz alapú, míg másoknak a szilikon alapú a legmegfelelőbb síkosító.

Ha kiválasztottuk a legmegfelelőbb síkosítót és egyedül teszteltük is, utána jöhet az éles bevetés. Célszerű először csak kisebb mennyiséget feltenni, mind a hímvesszőre, mind a hüvelyre, így jobb lesz a viszkozitás. Anális behatoláshoz inkább a vazelint és a szilikon alapú síkosítókat javasoljuk. A víz alapú síkosítók hosszabb aktus alatt kiszáradhatnak ilyenkor kis vízzel újra sikamlóssá lehet tenni. Célszerű emiatt kis vizes tégelyt tartani az ágy mellett, a szexuális együttlét alatt.

 vazelin-sikosító
Milyen típusú síkosítók vannak?

Számos különböző síkosító áll rendelkezésre a kísérletező párok számára, amiből a megfelelő tájékozódás után az egyedi igények alapján lehet kiválasztani a megfelelőt.


Síkosítók fajtái

Vízbázisú síkosítók

Ionizált vizet, glicerint, propilén glikolt tartalmaznak, nem mérgezőek, óvszer- és pesszárium kompatibilisek. Nem hagynak nyomot az ágyneműn vagy a bugyin. Nagyon kevesen allergiásak erre a fajta síkosítóra, így ez az egyik legelterjedtebb. Hosszabb együttlét alatt megszáradhatna, de egy kis nyál újból felerősíti a hatásukat. Vízben való szeretkezés esetén, a víz kimossa a nedvességet a női hüvelyből, így akár fájdalmas is lehet, erre is megoldást kínálnak a vízalapú síkosítók.


Olajbázisú síkosítók

Ezek teljesen természetes síkosítók, növényi alapanyagokat tartalmaznak, mint növényi olajok,de akár vajból is készülhet. A bőrre ezek vannak a legkisebb irritáló hatással, egész pontosan semmilyen irritációt nem okoznak. Viszont az óvszerrel és a pesszáriummal ez sem kompatibilis.

Szilikon alapú síkosítók

Talán ezek a legjobb minőségű síkosítók, nem oldódnak le vizes játékok esetén, nem irritálják a bőrt, óvszer mellett is használhatóak. Egyetlen hátrányuk, hogy szilikon alapú szexjátékokat tönkretehetik.

Kőolaj bázisú síkosítók

Kőolaj zseléből vagy ásványi olajból állítják elő, ilyen például az elterjedt babaolaj vagy a vazelin. Ezt óvszerrel vagy pesszáriummal nem érdemes együtt használni, mert károsíthatja azt ill. sokak bőrét irritálja ez a fajta síkosító. Ennek ellenére ez is egy jó választás lehet.
 

Ehető vagy orál síkosítók

Ezek a különböző ízesítésű síkosítók, mint epres, csokis vagy éppen vaníliás síkosítók. Főleg orális szexhez javasoltak. A gyomorba jutva semmilyen mellékhatást vagy szövődményt nem okoznak.

 
Használat után mit tegyünk a síkosítókkal?

A síkosítók bőrbarátak és csak a legritkább esetben irritálják a bőrt, de mégis az aktus után mossuk le. Eleve egy együttlét után javasolt egy zuhanyzás, ilyenkor a síkosítót is mossuk le. Ragacsos érzést kelt ill. a szex során keletkezett váladékkal együtt tisztítsuk le.

 
Milyen anyagokból készülnek a síkosítók?

A teljesség igénye nélkül az alábbi anyagokból készült síkosítók léteznek, csak felsorolás szinten említjük őket, bonyolultabb összefüggésekbe nem bocsátkozunk.

  1. dipropilén-glikol alapú síkosító (vízalapúak)

  2. karbomer (kellemesen viszkóz alapú síkosító)

  3. tri-etanolamin síkosító

  4. glicerin alapú síkosító (természetes hidratáló és lágyítószer)

  5. hidroxi-etil cellúlóz

  6. metilparaben antibakteriális hatású tartósítószer

Síkosító használható-e terhesség ideje alatt?

Természetesen igen. Semminemű negatív hatása nincsen a síkosítóknak a terhességre és a magzatra. Terhesség alatt is igénylik a nők az egészséges szexuális életet.

A síkosítóknak is lejárhat a szavatossága?

Igen! A lejárati időn túl a síkosítók veszítenek a hatékonyságukból és csökken a viszkozitásuk A kinyitott tubusokat, mindig zárjuk vissza, mert a nyitva hagyott síkosítók esetén könnyen szárad és csökken a sikamlóssága.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS