Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Erotikavásár

Óvszer pro és kontra

Óvszer pro és kontra

Az óvszer a születésszabályozás olyan formája, amely a sorompó módszert alkalmazza, a férfiak óvszert húznak a péniszre, hogy megakadályozzák a sperma bejutását a hüvelybe. Az óvszert gyakran latexből, báránybőrből vagy poliuretánból készítik. Néhány óvszert spermicid síkosítóval vonnak be, hogy fokozza a biztonságot és segítsen a spermiumok elpusztításában. Az óvszer a születésszabályozás harmadik legnépszerűbb formája, a Mayo klinika szerint az emberek 18 százaléka használt óvszert erre a célra. Érdemes megérteni az óvszerhasználat előnyeit és hátrányait, ha fogamzásgátlás céljából szeretnénk használni.

Pro: Könnyű használat és jó hatékonyság

Az óvszer könnyen használható és hatékony. Ha önmagában használják fogamzásgátlóként, az óvszer 85 százalékos hatékonyságot produkál - 100 párból, akik óvszer használnak a nemi közösülés során 15 néz gyermekáldás elé. Az óvszerek még hatékonyabbak a spermicid síkosítóval együtt. Az óvszer nem tartós fogamzásgátló és egyszerűen eltávolítható a szexuális együttlét után.

Pro: Véd a szexuális úton terjedő betegségek ellen

Az óvszerek csökkentik a szexuális úton terjedő betegségek továbbítását. Az óvszer akadályt képez a genitális kontaktus és a váladékok között. A herpesz, a humán papilloma vírus és más betegségek az óvszer használatakor csökkentek. A HIV vírus transzmisszió 85 százalékkal csökken, ha az óvszert helyesen használják - az Amerikai Terhességi Egyesület szerint. Az óvszer azonban nem akadályozza meg teljesen a nemi úton terjedő betegségek (STD) előforduálását.

Pro: Elérhetőség

Az óvszerek könnyen hozzáférhetőek, a legtöbb patikában és gyógyszertárban megvásárolható. Az óvszer különböző méretű, ízű és színes is lehet. Előfordul, hogy az óvszer az iskolák automatáiban és benzinkutaknál is elérhető. Az óvszer viszonylag olcsó - 100 és 500 Forint közötti áron lehet megvásárolni darabját. A kiszerelést tekintve három és tizenkettő darabos csomagokban vásárolhatók meg a kondomok. A költségek a stílustól is függenek (bordázott vagy síkosított, esetleg extra vékony). Ha az óvszerhez spermicides síkosítót alkalmaznak az szintén megdobja az árát. 

Kontra: Szakadás

Az óvszer használat közben elszakadhat vagy lecsúszhat. Néha a párok nem is tudják, hogy az óvszer elszakadt, miközben közösülnek. A Mayo Klinika szerint 100 óvszer közül kettő szakad el.

Kontra: Zavaró a szexuális tevékenység közben

Vannak emberek, akik arra panaszkodnak, hogy az óvszer zavarja a szexuális aktivitást. Mind a férfiak, mind a nők azt állítják, hogy az óvszer használata csökkenti az érzékenységet a nemi közösülés során. Az óvszer felhelyezésének ideje is megszakíthatja és megzavazhatja az előjátékot és az együttlétet.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS