Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Erotikavásár

A latex allergia tünetei

latex óvszerek

A latex óvszerek allergiáinak a gyakoribb tünetei általában enyhék. Azonban a latex gyakori használata - ha allergiás rá - súlyos és néha végzetes reakcióhoz vezethet. Ha bármilyen latex óvszer allergia tüneteit észleli, akkor fontos, hogy orvosával egyeztessen a fogamzásgátlási módszerek alternatíváiról, és figyeljen arra, hogy megértse az olyan tünetek kockázatát, amelyekre allergiás. A latex óvszer allergia nagy problémának tűnhet, de léteznek latex mentes óvszerek is.

Égő érzés

A latex allergia nagyon gyakori tünete az égő érzés. Ez az égő érzés tapasztalható a hüvely belsejében, a péniszen és a bőrön bármely olyan területen, amely kapcsolatban állt az óvszerrel.

Kiütés

A bőrkiütés rendszerint a latex óvszerekkel való érintkezés után nyolc órán belül jelentkezik. A kiütés enyhe vagy mérsékelt lehet, viszkethet vagy égethet, lehet rózsaszín vagy piros színű. Sokszor a bőr is hámlik ilyenkor. Ez a kiütés nagyon kellemetlen lehet, de szerencsére nem mindig így van.

Viszketés

A viszketés általában az egyik első allergiás tünete a latex óvszer allergiának, nagyon kellemetlen és kínos lehet. A genitális (nemi) területen az enyhétől a súlyos viszketésig léphet fel a tünet. A nők viszketést tapasztalhatnak a hüvelyen vagy a szeméremajkakon, és akár belső viszketést is tapasztalhatnak a hüvelyben. A férfiak a pénisz törzse mentén és a pénisz alján lévő ágyék körüli területeken szenvedhetnek viszeketéstől. A viszketés minden olyan területen előfordulhat, amely a latex óvszer érintkezésésnek volt kitéve. Továbbá, ha az allergiás személy orális szexet folytat, akkor az ajkak, a nyelv és a torok is viszkethet.

Hólyagok

A latex allergia rendszerint hosszabb használat után jelentkezik, és további használattal súlyosbodnak a tünetek. Ennek eredményeképpen hólyagok jelentkezhetnek az olyan területeken, amelyek érintkeztek a latex kondomokkal. Ezek a hólyagok az immunrendszerünk eredményei, amely megpróbálja megvédeni magát a latex-el szemben, mert azt fenyegetetésnek tekinti a test számára. Általában vízhólyagok jelentkeznek, melyek nagyon fájdalmasak lehetnek, és nem szabad őket piszkálni, mert a szervezet által immunválaszként termelt hisztamin felszabadul, és átterjedhet a test más területeire is.

Anafilaxia

Az anafilaxia súlyos allergiás reakció, és azonnali sürgősségi orvosi kezelést igényel. Ha légzési nehézségeket észlel, megduzzadtak az ajkak, a nyelv vagy a toroka, gyorsul a szívverés vagy a mellkasi fájdalmat tapasztal, akkor azonnal és feltétlenül hívja a mentőket és kérjen sürgősségi ellátást. Ha nem kezelik, az anafilaxia gyakran vezet halálhoz a légutak szűkületének és más szövődményeknek köszönhetően.

 

Amennyiben önnek is latex allergiája van, kérjük válasszon latex mentes óvszer kínálatunkból.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS